Ambassadeurs van GoldenSports

We zijn blij dat we maar liefst 4 ambassadeurs gevonden hebben die ons helpen bij het verspreiden van GoldenSports.

Hans Böhm, schaker en schrijver.
Hans BöhmHans Böhm is per 1-12-2019 een van onze ambassadeurs. Hij is een bekend schaker en sinds 1975 Internationaal Meester (IM). Daarnaast is hij schrijver/ journalist en presentator en in al deze disciplines heeft hij zich onderscheiden.
Zijn motivatie als ambassadeur: “Als je doordenkt, let je op je lichaam, dat is goed voor jezelf maar ook voor anderen die jouw hulp nodig kunnen hebben”.

 
Olga Commandeur
Als topatlete, hardloopster en meerkampster, heeft zij tien jaar op het hoogste niveau gesport. “De Olympische Spelen van 1984 is mijn mooiste sportervaring, maar er zit wel een heel verhaal achter!”, aldus Olga. Zij wist deze topsportcarrière te combineren met een opleiding tot docente lichamelijke opvoeding aan de ALO in Amsterdam en heeft bij elkaar ook meer dan 14 jaar lesgegeven als “gymjuf”. “Een waardevolle periode, waarin ik veel aan, over en van pubers heb geleerd!”, zegt Olga. Eerst bij de radio, met het ochtendgymnastiekprogramma ‘NOS Sportief’ en later met het tv programma ‘Nederland in Beweging’, brengt Olga al vanaf 2000 iedereen die maar wil, in de huiskamer in beweging. “Een hele dankbare doelgroep om mee te werken. Ik krijg zoveel positieve reacties van mensen die lekkerder in hun vel zitten door hun dagelijkse portie bewegen”, geniet Olga.
Bij grote en kleine evenementen staat Olga al jaren garant voor een enthousiaste warming-up, workout, presentatie of workshop. “Geweldig om een hele zaal, veld of plein met mensen een spetterende warming-up aan te bieden. Met een live band achter mij en het juiste ritme is het helemaal een happening”, vertelt Olga.
Ook bedrijven en organisaties weet Olga in beweging te krijgen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Denk daarbij aan een workout tijdens een bedrijvendag en/of een presentatie op maat, toegespitst naar de bedrijfsfilosofie. Volgens Olga: “Met mijn (top)sportervaringen en de belangrijke link van plezier en motivatie kan ik organisaties in beweging brengen naar betere prestaties”.

Met de opleiding tot vitaliteitscoach bij Chivo heeft zij een enorme verdiepingsslag gemaakt voor haar inhoudelijke workshops en presentaties. Olga:“Hierdoor kan ik samen met de deelnemers op elk niveau ‘binnenkomen’, improviseren en laten ervaren wat bewegen en een actieve houding met je doet. Heel bijzonder.”

In samenwerking met Yalp heeft Olga al bijna 100 “Olga Commandeur Pleinen” door heel Nederland. Op deze beweegpleinen verzorgt zij Train-de-trainer cursussen, om met name met ouderen buiten te gaan bewegen. Olga geniet: ”Prachtig om te zien hoe de vaardigheden van ouderen weer toenemen en daarmee ook het zelfvertrouwen en kwaliteit van leven.”
In mei 2017 verschijnt haar boek: “Wat Beweegt Jou?”, over actief ouder worden. Olga: “Een prachtig boek met veel informatie, oefeningen, illustraties en ervaringsverhalen. Een mooi naslagwerk ter ondersteuning van mijn presentaties”.
Olga is ambassadeur van Golden Sports omdat het helemaal aansluit bij haar activiteiten in het land. Sport en bewegen draagt bij aan je gezondheid en zelfredzaamheid, je ontmoet andere mensen en het verbindt.: “Heerlijk om te zien dat door samen te sporten de deelnemers het endorfine (gelukshormoon) in zichzelf ontdekken en steeds weer willen opzoeken. Ook het kopje koffie na afloop hoort erbij!”