Nieuwe locatie opzetten

Houdt u zich ook bezig met ouderen, ontmoeten en bewegen? Bent u ook van mening dat sport en bewegen een geweldig middel is om buurtgenoten te verbinden? Wilt u in uw eigen buurt een locatie opzetten? Dan kunnen we u daarbij helpen. 

Onze droom is dat in ieder park in Nederland wekelijks trainingen GoldenSports worden gegeven. Zo blijven ouderen fysiek en mentaal fit en verbonden met buurtgenoten. In 2019 realiseren we 20 nieuwe locaties in Nederland. 

GoldenSports een effectieve en goed beschreven interventie.
In 2019 heeft het Mulier Instituut  het effect  van GoldenSports onderzocht. De resultaten zijn zeer positief. In 2018 hebben ze kwalitatief onderzoek gedaan bij GoldenSports voor vrouwen met een migratie achtergrond.

In uw gemeente aan de slag met GoldenSports? 
Voor de uitbreiding in Nederland zoeken we 20 uitvoeringsorganisaties. Dit kunnen welzijnsorganisaties, sportorganisaties, gezondheidscentra zijn of fysiotherapie praktijken.  Benieuwd naar een reactie van een beleidsmedewerkers Amsterdam, Stadsdeel Oost, Sociale Domein.

Eenvoudige implementatie
GoldenSports is een eenvoudig overdraagbare interventie. Met de handleiding, de training in het concept en onze tips en adviezen kunt u starten met GoldenSports. Er is binnen heldere kaders ruimte voor uw eigen invulling. Benieuwd naar de ervaring van een van de eerste uitvoerders buiten Amsterdam  Kristian van den Nouwlant .

Ondersteuning bij fondsenwerving
Om een locatie op te starten zijn financiële middelen nodig. We ondersteunen u bij de fondsenwerving met een concept projectplan, concept begroting en advies waar u geld kunt aanvragen. Financiering kan aangevraagd worden bij het Oranje Fonds, bij regionale of lokale fondsen, bij gemeenten of bij Sportimpuls. Wij helpen u bij het aanvragen van de subsidie.

Op de site van het Kenniscentrum Sport staat de interventie GoldenSports beschreven. Meer informatie vindt u daar onder Sport- en Beweeginterventies: GoldenSports

Heeft u belangstelling?
Bekijk de presentatie Goldensports 2019 Meer informatie bel dan 06-14283490 of mail info@goldensports.nl.

Mede mogelijk gemaakt door: