Stichting Eerlijke start zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht schoolontbijt!

De dag beginnen met een ontbijt: helaas is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend.
1 op de 12 kinderen groeit op in armoede. De kinderen uit deze gezinnen kunnen minder goed meekomen met hun leeftijdsgenoten op het gebied van kennis, sociale vaardigheden en gezondheid. Hierdoor is de kans groter dat zij later zelf ook in armoede terecht komen

Daarom helpt Stichting Eerlijke Start kinderen in armoede aan een dagelijks gezond en voedzaam ontbijt. Dat doen we door samen te werken met het onderwijs in Amsterdam.
Ieder kind verdient het tenslotte om met een volle buik en mét energie de schooldag te volgen.

Hulp gezocht!
Op meerdere scholen (basis- en voortgezet onderwijs) in verschillende buurten van Amsterdam verzorgen wij schoolontbijt.

Wordt vrijwilliger
We zijn op zoek naar vrijwilligers die ’s morgens (+/- 08.00 uur) willen helpen met de voorbereiding van het ontbijt. Je kan zelf bepalen hoe vaak, maar een vaste dag in de week zou prettig zijn. De taken bestaan uit klaarzetten van het ontbijt, (jonge) leerlingen helpen bij het smeren van een boterham samen met de conciërge het ontbijt opruimen. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Als je als vrijwilliger wilt helpen is het natuurlijk ook mogelijk om zelf mee te ontbijten!

Wil jij een school en hun leerlingen helpen en meer weten over de exacte tijden en locatie mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via kristel@stichtingeerlijkestart.nl