Vliegende start voor Panningen

Begin maart is in Panningen de eerste locatie van GoldenSports in Limburg van start gegaan. En met succes! “Gemiddeld hebben we 18 deelnemers iedere maandagmorgen in het Pius Park”, vertelt Ine Jacobs. “We denken zelfs al aan uitbreiding met een extra uur.”

Hoe hebben ze dat in Panningen voor elkaar gekregen? “In het Pius Park zijn 23 partners gevestigd, van een scholengemeenschap, een moskee tot een zorggroep. 50% van de partners zijn sportclubs. Samen hebben we gebrainstormd over mogelijkheden voor bewegen voor ouderen buiten.” Ine vertegenwoordigt deze partners en vervult een ‘brugfunctie’ in dit samenwerkingsverband. Samen met de trainers Lion de Wit en Job Peeters organiseert zij de wekelijkse training.

Buiten bewegen “Voor jongeren is er genoeg aanbod buiten. Ouderen vallen qua buitensporten tussen wal en schip. Daarom zochten we naar mogelijkheden buiten sporten ook voor hen aan te bieden. Vanuit het beweegakkoord van de gemeente Peel en Maas -waar Panningen onder valt- zijn eerst de trainers opgeleid. Na de brainstorm zijn we gaan zoeken en zo vonden we GoldenSports.

Proefles helpt “Begin dit jaar hebben we flyers uitgedeeld en in de lokale krant stond een artikel over de training. In maart kon iedereen gratis meedoen. De eerste les op 6 maart noemden we ‘proefles’ om de drempel zo laag mogelijk te houden. Verder helpt het ook dat trainer Job Peeters, fysiotherapeut is. Hij verwijst 55-plussers naar de training als dat goed voor ze is.”

“Het was spannend om van start te gaan”, vertelt Ine. Geen idee hoeveel mensen er zouden komen. De sfeer is erg goed, ontspannen en we lachen wat af. Nu zijn we zo tevreden met het resultaat dat we denken aan een 2etraining. Zo bieden we 55-plussers in Panningen de mogelijkheid tweemaal per week te sporten. Wat ook handig is als je een keer niet kan.”

In het land sporten sinds 2017 circa 1500 ouderen samen, buiten op 50 locaties via GoldenSports. Waar en wanneer? Meer informatie op www.goldensports.nl .